Årets nytårsbrev 2022

Robert Thiesen nytårsbrev 2022Fogi.dk - nyheder

Kære kunder, samarbejdspartnere og venner af huset

 

Først og fremmest vil jeg ønske jer et rigtigt godt nytår.

Vi har nu lagt 2022 bag os, det 22. år i F&I’s historie, idet vi stiftede selskabet i december måned år 2000. Og sikke et år vi kan se tilbage på. Sjældent har vi oplevet så mange store begivenheder på et år, som det var tilfældet i 2022.

Krigen i Ukraine er naturligvis noget af det første, jeg tænker på, når året passerer revy i tankerne. Den fantastiske fred, min generation har nydt godt af på vores breddegrader hele livet, blev pludselig fuldstændig ødelagt 24.2.2022. Ord kan ikke beskrive, hvor ufatteligt ondt det gør at se på, hvordan diktatoren fra Rusland uden grund smadrer et andet land og dræber dets befolkning.

Heldigvis står en stor del af verdenssamfundet sammen om at hjælpe Ukraine og om at vise Putin, at den slags ikke sker uden konsekvenser, så forhåbentlig kan krigen snart finde en afslutning. Mine tanker går til alle dem, som har mistet deres liv og deres nære, samt deres hjem og ejendele i denne meningsløse krig.

Noget andet, som også ligger nært i tankerne, når jeg ser tilbage på 2022, er tabet af vores gode kollega Henrik Hoffmann fra Århus, som vi mistede i marts måned, kun 55 år gammel. Jeg har kendt Henrik i 25 år, og han havde arbejdet for os i næsten 10 år. Henrik var en rigtig god kollega, en dygtig rådgiver og et godt menneske, som vi savner i kredsen.

Året bød også på en fortsættelse af Covid-19-historien, om end vi efterhånden begynder at tro på, at den er blevet til at styre langt hen ad vejen. Igen må jeg anerkende værdien og styrken i, at sagkundskaben m.fl. på tværs af landegrænserne står sammen om at finde løsninger, så vi kan få slået tilbage mod så alvorlig en sygdom, som Corona er – specielt uden behandling og vaccinationer.

Vi kan nu igen bevæge os frit og uden restriktioner, så på dét område kom 2022 til at ligne et mere normalt år. Som jeg skrev i sidste års nytårsbrev, var det mit håb, at det igen blev muligt at gå til koncert og festival i 2022, og det ønske gik heldigvis i opfyldelse.

Jeg var selv en tur på Smukfestival i Skanderborg, og det var tydeligt at mærke den ekstra gode stemning i skoven efter et par år uden festival. Jeg satser på at gentage succesen igen til sommer i år.

Og så bød 2022 på noget, vi heller ikke har oplevet i efterhånden mange år; nemlig store prisstigninger på blandt andet fødevarer og energi, som medførte en inflation på over 10% p.a. Og så positive renter på indlån i banken. Det har, naturligt nok, fyldt rigtigt meget i vores hverdag efter, at vi nu har levet med meget lave renter, og sågar negative renter, i det seneste årti.

Vi har naturligvis gjort, hvad vi kunne for at navigere fornuftigt igennem den kraftige rentestigning, vi oplevede i 1. halvår af 2022, men når det går så hurtigt og rammer så bredt på alle typer obligationer uanset løbetid, var det ikke muligt at slippe udenom et tab på obligationerne i 2022. Selvom vi generelt har ligget med en rimelig lav varighed på vores obligationsportefølje, da vi netop ikke har følt, at vi fik betaling for at løbe en større risiko, slap vi ikke gennem året uden skrammer. Til gengæld kan vi nu se frem til, at vi igen har mulighed for at få positivt afkast af obligationerne fremover, og det glæder vi os naturligvis over. Så lad os håbe på, at vi kan tjene noget af tabet tilbage i 2023.

Jeg kan naturligvis ikke se tilbage på 2022 uden også at tænke på alle de store sportsbegivenheder, som fandt sted i årets løb. Specielt Tour de France – som også kiggede forbi i Roskilde – var ét af årets helt store højdepunkter. Og så vandt ”vi” ovenikøbet Touren – fantastisk præstation af Hr. Vingegaard! Så flot kørt!

Året bød selvfølgelig også på et VM i fodbold og andre store sportsbegivenheder, hvor Danmark var flot repræsenteret. Selvom jeg bestemt ikke hører til dem, som ved en masse om den slags, kan jeg ikke undgå at blive stolt af vores lille land, når vi gang på gang formår at deltage blandt de bedste i verden!

I F&I kan vi bestemt også se tilbage på et begivenhedsrigt år. Vi har blandt andet ansat syv nye kollegaer/rådgivere i årets løb, så vi hele tiden har dygtige hoveder og flittige hænder til at håndtere alle vores gode kunder.

Igen i 2022 kunne vi glæde os over mange nye kunder, og igen vil jeg benytte lejligheden til at sige alle jer, som tænker på at henvise nye kunder til os, en kæmpe tak – det sætter vi utroligt meget pris på! Vi får tre ud af fire nye kunder gennem henvisninger, og det må jeg erkende, at jeg er rigtigt stolt af. Alle vores gode kollegaer gør hver dag deres allerbedste for at leve op til de forventninger, vores kunder har til vores rådgivning og pasning af deres formue, og ingen anerkendelse er større, end når I sender flere gode kunder vores vej. Så tusind tak for det! Vi lover fortsat at gøre vores bedste for at leve op til jeres forventninger.

Vi har i mange år været repræsenteret rundt omkring i landet via rådgivere med hjemmekontorer, men i efteråret åbnede vi en helt ny afdeling af F&I i Aalborg, der er ledet af Tom Bargisen. Tom har samlet et super godt team af tre dygtige og erfarne rådgivere omkring sig, og jeg glæder mig rigtigt meget til at følge udviklingen for Tom og teamet de kommende år.

Det er planen, at vi åbner tilsvarende afdelinger yderligere 4-5 steder i landet over de kommende par år, så det skal I nok komme til at høre meget mere om i takt med, at vi finder nogle flere dygtige rådgivere og gode lokationer, de kan arbejde fra.

Vi har nu været en del af Söderberg & Partners i to år, og igen i 2022 lærte vi endnu flere gode kollegaer i de andre forretningsområder inden for firmapension og skade at kende, og sammen fandt vi nye muligheder for at hjælpe vores fælles kunder med endnu flere gode løsninger.

Den rejse er kun lige begyndt, og jeg ser frem til at udbygge relationerne endnu mere i det år, vi netop har taget hul på. Sammen med de to andre forretningsområder har vi mulighed for at levere en særdeles stærk og uvildig rådgivning på endnu flere områder, så tøv endelig ikke med at kontakte os, hvis I tænker, at det er noget, I kan have gavn af at høre om.

Jeg håber, 2023 byder på en afslutning af krigen i Ukraine, og så håber jeg naturligvis på fremgang på de finansielle markeder.

Tusind tak til jer alle for endnu et år med godt samarbejde.

Jeg håber, 2023 bliver et godt år for os alle.

De bedste hilsner og godt nytår.

Robert