Det er svært at spå om fremtiden

Kvartalsrapport_Q1_2023Fogi.dk - nyheder

Formue- & Investeringsplejes kvartalsrapport for 4. kvartal af 2022 er udgivet, og som altid giver årets gang stof til tanke og refleksion for året, der kommer.

»2022 har været det mest udfordrende investeringsmæssige år siden Finanskrisen i 2008.«

Sådan lyder indledningen i årets sidste kvartalsrapport for 2022, der er skrevet af partner og investeringschef Johnny Madsen. Det lyder som fortrøstningsløse ord, der beskriver et udfordrende år på aktiemarkedet i hele verden. Men selvom den indledende bemærkning kunne give anledning til at virke lettere opgivende, er Johnny Madsen det ikke.

For selvom det altid er svært at spå om fremtiden og vurdere, hvordan den kortsigtede økonomiske udvikling vil blive – især taget de mange, nuværende usikkerhedsmomenter i betragtning –, udtaler han, at:

»[…] Investorerne kan dog glæde sig over, at det nu igen er muligt at opnå positive forventede afkast på ens obligationsinvesteringer, og kvalitetsselskaber skal fortsat nok give et attraktivt langsigtet afkast. Tiden arbejder som altid for den tålmodige investor, som har en godt spredt investeringsportefølje.«

Forventninger til 2023

Det vigtigste element i Johnny Madsens forudsigelser og forventninger til aktiemarkedets udvikling i 2023 er centralbankernes evne til at få inflationen ned. For ingen centralbanker er interesserede i at forsage dybe, økonomiske kriser for deres respektive lande, men en kortvarig, økonomisk tilbagegang vil sandsynligvis accepteres. Johnny Madsen understreger, at det ikke bliver en let opgave for centralbankerne – for uanset velviljen, er verdenssamfundet – og især aktiemarkedet – påvirket af forhøjet risici. Det indebærer blandt andet krigen mellem Ukraine og Rusland og stigende Corona-smitte.

»Hvorvidt de indkomne inflationsdata allerede er stærke nok til, at centralbankerne undlader at hæve renten på mødet primo februar er nok tvivlsomt, men det vil ikke overraske os, hvis dette så bliver den sidste renteforhøjelse i denne omgang. Hvis dette holder stik, vil det være understøttende for en positiv udvikling på de finansielle markeder i 2023.«

Det er ordene fra Johnny Madsen, partner og investeringschef hos Formue- & Investeringspleje, i årets fjerde og sidste kvartalsrapport for 2022.

Læs den fulde Q4 kvartalsrapport lige her.